ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΜαρτσοπούλου Ευγενία,
Κτηνίατρος Ομοιοπαθητικός, MRCVS

Αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), με βαθμό  <Λίαν καλώς>.

Είναι κλινικός και χειρουργός κτηνίατρος επί 23 έτη.

Εκπαιδεύτηκε και συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενα ανοσολογία και παρασιτολογία. (Θεωρία και εργαστηριακές μέθοδοι ελέγχου ρύπανσης περιβάλλοντος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μελέτη των επιπτώσεων τοξικών ουσιών σε υδρόβιους οργανισμούς σε πειραματικό επίπεδο Α.Π.Θ, Ανοσολογικές και Παρασιτολογικές μέθοδοι στο Εργαστήριο Παρασιτολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Κτηνιατρικού Ινστιτούτου Θεσνίκης).

Ασχολήθηκε με πολλά είδη ζώων, κυρίως συντροφιάς στο ιατρείο της, εφαρμόζοντας θεραπείες, εμβολιασμούς, χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά και με παραγωγικά ζώα μέσω προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Πρόληψη και Έλεγχος ζωοανθρωπονόσων παραγωγικών ζώων, Έλεγχος σωστής διαχείρισης κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων).

Υπήρξε διοργανώτρια και επιστημονικά υπεύθυνη κτηνίατρος ενός από τα πρώτα δημοτικά προγράμματα διαχείρισης αδέσποτων ζώων στην Θεσσαλονίκη με αντικείμενο στειρώσεις, εμβολιασμούς και θεραπείες και στην συνεχεία συμμετείχε και σε άλλα σαν επιστημονικά υπεύθυνη, θεράπων και χειρουργός κτηνίατρος.

Ειδικεύτηκε στις εναλλακτικές θεραπείες και ειδικότερα στην Ομοιοπαθητική, την οποία εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία από το 2002, μετά από σπουδές στο επίσημο όργανο της Ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα, στην Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Έχει αντιμετωπίσει ευρεία κλίμακα νοσημάτων και περιστατικών κυρίως σε ζώα συντροφιάς εφαρμόζοντας εναλλακτικές μεθόδους.

Έχει γράψει άρθρα σε περιοδικά, στον ηλεκτρονικό τύπο και σε τοπικές εφημερίδες και έχει δώσει ομιλίες φιλοζωικού περιεχόμενου σε σχολεία.

Είναι μέλος των:

Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου (Π.Κ.Σ.).

Βρετανικού Κτηνιατρικού Συλλόγου (RCVS).

Μακεδονικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής ( Μ.Ε.Ο.Ι.).

Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ο.Ι.) (σ.μ.).

Liga Medichorrum Homeopathica Internationalis (LΜΗI) (σ.μ.).

Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ( ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).